Shampoo

01-02-21

Wat stop je nou elke keer in je haar? Behalve dat we weten dat ons haar er lekker van gaat ruiken en het goed ontvet, wat weten we nou echt? En waarom gebruiken wij mens als enige ‘dier’ shampoo...

Wat stop je nou elke keer in je haar? Behalve dat we weten dat ons haar er lekker van gaat ruiken en het goed ontvet, wat weten we nou echt? En waarom gebruiken wij mens als enige ‘dier’ shampoo. Kunnen we ook zonder shampoo? 

Shampoo doet precies wat je wilt! Het ontvet je haar, laat een mooie glans achter en het maakt dat je haar lekker ruikt. Het word ons al vanaf jongs af aan geleerd. Haar vet? Shampoo! Gezwommen? Shampoo! Iets te lang bij een kampvuurtje gezeten? Shampoo! Maar waarom? Als we naar dieren kijken zien we het vet toch ook niet van hun vacht/haar druppelen? 

Wij mensen hebben net zoals dieren haar wat voor zichzelf kan zorgen. Door shampoos te gebruiken zoals Andrélon verstoor jij dit proces. De chemicaliën verstoren de balans. Hierdoor raakt je lichaam ‘verslaafd’ aan shampoo. Zie je het al? Je gebruikt shampoo om je haar te ontvetten. Maar wat je merkt is dat je haar over een paar dagen weer vet word. Dus wat doe je? Shampoo erin! En zo gaat het door. De perfecte truc om jou aan de shampoo te houden. 

En wat nou als je stopt met shampoo? Dan word je haar toch super vet? Zeker weten! Dit gebeurd omdat je haar en je hoofdhuid constant verstoord zijn. Je lichaam gaat na een tijd weer terug naar normaal. Dit kan maanden duren. Zo lang?! Ja, de natuur heeft geen haast. Beetje bij beetje zal je haar minder vet worden als jij het alleen wast met water. Mocht je eventueel levend bewijs willen zien dan mag je altijd naar ons (Thijmen’s en Teuntje’s) haar kijken. 

Onze missie

10-12-21

Jouw koopgedrag maakt het verschil! Wij maken van lelijke meubels mooie meubels. Maak jij dan van een lelijke aarde een mooie aarde...

Onze missie is duidelijk. Vandaag, morgen schoner maken dan dat hij gisteren was. Wij maken van afvalstromen composteerbare producten. 

Hoe de mens nu produceert schaadt ons . Massaproductie is niet het antwoord. Het moet schoner, schoner voor ons allen. 

Wij willen graag aan jullie laten zien dat natuurlijke circulaire materialen juist mooi zijn. Omdat juist die materialen zonder chemische bewerkingen hergebruikt kunnen worden. Zo is bijvoorbeeld massief hout sterker, bewerkbaarder, beter voor de natuur en ook nog eens beter voor je portemonnee. We maken vaak producten die bestaan uit monostromen. Hierdoor lukt het ons om onze producten composteerbaar te maken. Hoe gaaf! Ons product schaadt de natuur niet en is gemaakt van afval van anderen. 

Hoe bysoil is geboren.

12-12-21

‘bySoil’ is bedacht door Thijmen Sterken en Teuntje van Leeuwen. Wij zijn elkaar tegen gekomen door één van onze gemeenschappelijkheden...

‘bySoil’ is bedacht door Thijmen Sterken en Teuntje van Leeuwen. Wij zijn elkaar tegen gekomen door één van onze gemeenschappelijkheden, de school waar wij allebei onze afzonderlijke opleidingen volgden.

Na onze eerste gemeenschappelijkheid vonden wij er meer. Wij hadden dezelfde passies en maakten daardoor elkaars ideeën sterker. Toen er een idee voor een bedrijf op kwam voelde het daardoor als een logische stap om deze samen op te zetten.

Het eerste product werd een samenwerking. Kruk 1.0. Het product had in een eerder stadium van ontwerpen al media aandacht gekregen in Zwolle, de stad waar we gevestigd zijn. De kruk was gebaseerd op het idee om afvalstromen te gebruiken van Stichting Kringloop Zwolle en kringloop Noggus en Noggus. Door de connecties die er al waren is er een mooi samenwerkingsverband ontstaan. Nu willen wij uitbreiden om meer mensen te bereiken en de circulaire markt te vergroten.

Onze droom

14-12-21

Dit bedrijf is niet het einddoel maar een middel. Onze droom is om een plek te creëren waar de balans weer klopt tussen mens en natuur....

Onze droom is om een plek te creëren waar de balans weer klopt tussen mens en natuur. Een ecodorp…?

Wij krijgen met bySoil altijd de kans om mooie mensen te ontmoeten. Mensen die hun hart dicht bij de natuur hebben. Erg inspirerend. Een ecodorp is natuurlijk een groot project. Daarom beginnen we bij bySoil met het maken van composteerbare producten. Want onnatuurlijke producten zijn volgens ons de nummer 1 reden waarom er zoveel afval is en waarom wij een vervuilde aarde hebben. 

Wij maken producten met dezelfde schoonheid en kwaliteiten als jij gewend bent alleen dan niet schadelijk voor de natuur. 

Herken jij het gevoel van disbalans? En wil jij werken aan een schonere wereld. Neem dan vooral contact op. Laten we verbinden.

Award Beste mbo onderneming '21

10-08-21

Met trots mogen wij zeggen dat we de beste mbo onderneming van 2021 zijn. Een Award die we dankzij ZON’ regio Zwolle en...

alle mensen die hadden gestemd op ons konden ontvangen.

Zwolle – Het is de allereerste keer dat deze verkiezing wordt gehouden. Thijmen Sterken en Teuntje van Leeuwen van bySoil zich Mbo Studentondernemer van het jaar 2021 noemen. De winnaar werd op 24 juni bekend gemaakt tijdens de lancering van de 13e editie van ZON’regio Zwolle in Vogellanden.

De winnaar mag zich ‘Mbo Studentondernemer van het jaar 2021’, maar dat is niet alles naast een prachtige bokaal, ontworpen door Cibap-studenten, een pagina in de komende wintereditie van ZON’regio Zwolle krijgt de winnaar een cheque met 500 euro startkapitaal en voor 2.500 euro aan masterclasses en advies, gericht op ondernemerschap. Dit alles om de studentondernemer een vliegende start te geven.

Bron: Rtvfocuszwolle

Shopping Basket

Deze website gebruikt cookies om jou een goed werkende website te tonen en voor onze statistische analyses.